Dotarea spitalului cu tehnică de specialitate modernă și perfecționarea cadrelor medicale pentru utilizarea acesteia, astfel încât să devină o unitate medicală performantă precum Spitalul Municipal Moinești, ce reprezintă un model de bună practică;

Amenajarea actualelor spații verzi și identificarea unor terenuri propice realizării unei zone de agrement, respectând norma de 26 mp de spații verzi pe cap de locuitor impusă de Uniunea Europeană;

Municipiul Adjud trebuie să respecte norma de 26 de mp de spații verzi pe cap de locuitor impusă de UE, aceasta fiind chiar mai mică decât cea propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), de 50 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Potrivit Legii nr. 135/2014, publicată în Monitorul Oficial pe 16 octombrie 2014, Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, se modifică astfel: ,,Terenurile înscrise în cartea funciară ca fiind în categoria curţi-construcţii, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spaţii verzi, în sensul legii, decât după îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislaţiei în domeniu”.

Identificarea locațiilor din zonele adiacente blocurilor din municipiul Adjud pentru realizarea de noi locuri de joacă pentru copii și modernizarea celor actuale;

Principalele benefii ale activităților realizate într-un loc de joacă pentru copii sunt:

  • îmbunătățirea condiţiei fizice
  • îmbunătăţirea competenţelor mentale
  • acumularea şi îmbunătăţirea capacităţilor sociale
  • mărirea stării de bine
  • creşterea încrederii în sine
  • dezvoltarea capacităţii de vorbire
  • creşterea rezistenţei la stres
  • îmbunătăţirea concentrării
  • amplificarea spontaneităţii

 

Locurile de joacă contribuie la creșterea calității vieții într-un mod extraordinar, oferind o alternativă a jocului pe calculator sau a programelor TV și desene animate care conțin din ce în ce mai multe scene de violență și limbaj neadecvat. Spațiile de joacă sunt o sursă de sănătate pentru copii, în care aceștia pot petrece timp de calitate, memorabil, în care să se distreze. Locul de joacă este unul dintre puținele locuri deschise pentru copii, nefiind limitat de venit – copiii bogați și săraci se pot întâlni împreună prin joacă și pot învăța unii de la alții, fără interferențe din partea adulților sau prejudecăți.

În plus, copiii nu sunt singurii beneficiari ai proiectului de modernizare a spațiilor de joacă din parcuri. Cei mai mulți vin însoțiți de părinți, care caută un loc de refugiu unde se pot relaxa în timp ce privesc jocul micuților. Locurile de joacă pot fi dotate cu bănci și mese, unde părinții pot sta liniștiți, fiind în același timp aproape de copiii lor sau putând lua prânzul împreună în aer liber.

Primăria Adjud, sub conducerea PNL, va amenaja în municipiul Adjud noi locuri de joacă în aer liber, de calitate (costurile fiind doar din sponsorizări, fără a afecta bugetul local).

Realizarea unei baze sportive (stadion și sală de atletism);

Sportul înseamnă sănătate, iar un oraș fără sport îl putem numi un oraș ,,bolnav”.

Cu siguranță unul dintre cele mai iubite sporturi din România este fotbalul, de aceea ne propunem să punem bazele unui nou club de fotbal, atât masculin, cât și feminin, atât pentru seniori, cât și pentru juniori.

Realizarea bazei sportive este o prioritate pentru noi, căci dorim să implementăm metodologii asemănătoare cluburilor profesioniste din România, cu un management tânăr, devotat și cu experiență acumulată  în decursul anilor.

O altă prioritate pentru noi este atragerea investitorilor din domeniul privat, în vederea susținerii financiare, privind funcționarea acesteia, fără a afecta bugetul local.

Fotbalul adjudean poate căpăta o noua culoare, cu o infrastructură modernă și facilități pe masura acesteia.

De peste 20 de ani în municipiul Adjud există o școală de atletism care este recunoscută la nivel național și la nivelul Federației Române de Atletism și care a reușit să aducă faimă orașului nostru.

Rezultatele obținute în condiții improprii ne obligă în demararea realizării sălii de atletism, având totodată o datorie morală atât față de domnii profesori, cât și față de copii.

Sursa de finanțare pentru aceste proiecte va fi prin atragerea de fonduri europene nerambursabile sau prin atragerea de fonduri de la CNI.

Identificarea unui teren de 3500 mp pentru construirea unui bazin de înot;

Un obiectiv important pentru noi reprezintă identificarea unui teren de peste 3500 mp în intravilan pentru realizarea unui bazin închis de înot, construit după standarde europene. Adjudenii, deși locuiesc într-un oraș aflat între ape, așteaptă de multă vreme soluții din partea autorităților locale cu privire la sursele de finanțare pentru un astfel de proiect, în condițiile în care membrii comunității parcurg distanțe mari către bazinele de înot de la Focșani și Bacău. Copiii și adolescenții vor avea astfel alternative de petrecere a timpului liber într-un oraș în care modalitățile de recreere sunt limitate. Cetățenii orașului se vor bucura de activităţi diverse: ore didactice de educaţie fizică şi sport, cursuri de iniţiere înot, organizarea unor competiții sportive, pregătire sportivă de performanță, recuperare în cazul unor afecțiuni medicale, recreere sau petrecerea timpului liber într-un mod plăcut şi sănătos. Bazinul de înot, atât de râvnit de locuitorii orașului, va reprezenta unul dintre cele mai agreabile spații de mișcare și relaxare din municipiu, având ca sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile sau CNI.

Firmele de curățenie ale municipiului vor fi monitorizate permanent, mai ales în privința colectării selective și reciclării într-o măsură cât mai mare a deșeurilor. Ele vor lucra numai pe timpul nopții pentru a nu crea disconfort cetățenilor. O salubrizare eficientă presupune spălarea și dezinfectarea carosabilului, a trotuarelor și a Pieței pe timpul nopții;

Obținerea autorizațiilor necesare de către firma de salubritate locală în vederea colectării deșeurilor periculoase (ulei, baterii de acumulatori, etc).

Citește și..